Blog


Deze 4 dingen wist jij nog niet over SEO


SEO, ofwel Search Engine Optimization, is als de geheime saus van online marketing die ervoor zorgt dat jouw website opvalt tussen de massa op het web. Het is als het hebben van een gouden kaartje voor de beste plekken in de stad. Maar, laten we eerlijk zijn, er is meer aan SEO dan je misschien denkt. In dit artikel gaan we de diepte in en delen we vier eye-openers die je kennis over SEO naar een hoger niveau tillen.

Het belang van een goede SEO strategie

Wat veel mensen niet beseffen over SEO is dat het net als het runnen van een marathon is, het draait allemaal om de strategie. Het gaat niet alleen om het plaatsen van wat trefwoorden hier en daar in de hoop op een magische stijging in de zoekresultaten. Een effectieve SEO-strategie is als het bouwen van een solide fundament voor een wolkenkrabber, het begint met een plan en vereist een combinatie van slimme technieken en creatieve tactieken om op te vallen tussen de menigte.

Het belang van lokale SEO

Een ander aspect van SEO dat vaak over het hoofd wordt gezien, is lokale SEO. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die zich richten op een lokale markt. Door je website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, zoals “tandarts in Amsterdam” of “restaurant in Utrecht”, kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf beter gevonden wordt door mensen die op zoek zijn naar lokale producten of diensten. Lokale SEO omvat onder andere het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf pagina, het verkrijgen van positieve reviews en het opnemen van lokale zoekwoorden in je content.

Het belang van een goede gebruikerservaring

Een cruciale, maar vaak over het hoofd gezien, factor in SEO is de vibe die je website uitstraalt naar je bezoekers. Het draait niet alleen om het achterlaten van een indruk op zoekmachines, het gaat erom dat je bezoekers zich thuis voelen en willen blijven hangen. Je website moet als een comfortabel paar sneakers zijn, snel aan te trekken, gemakkelijk te dragen, en vooral, in stijl. Het draait allemaal om die gebruikerservaring; van een snelle laadtijd tot een gestroomlijnde mobiele weergave en natuurlijk, die oh zo verleidelijke content die je bezoekers niet kunnen weerstaan. Dus, als je wilt dat je website opvalt in de zee van online content, zorg dan dat het een ervaring biedt die de harten van je bezoekers verovert.

Het belang van blijven leren en ontwikkelen

Tot slot is het belangrijk om te benadrukken dat SEO een continu proces is. De wereld van zoekmachine optimalisatie verandert voortdurend en het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Dit betekent dat je regelmatig moet blijven leren en je kennis moet blijven ontwikkelen op het gebied van SEO. Dit kun je doen door het volgen van een SEO opleiding, het lezen van blogs en het bijwonen van conferenties en webinars. Door te blijven leren en jezelf te blijven ontwikkelen, kun je ervoor zorgen dat jouw website altijd up-to-date is en goed vindbaar blijft in de zoekmachines.

Ontdek de Magie van een Vakantie naar Gozo


Gozo, een parel in de Middellandse Zee, is vaak over het hoofd gezien door toeristen die worden aangetrokken door de meer bekende buurman Malta. Echter, voor degenen die de tijd nemen om dit kleine eiland te verkennen, wacht een wereld van verborgen schatten. Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en warme gastvrijheid biedt Gozo een onvergetelijke vakantie-ervaring voor reizigers van alle leeftijden en interesses.

Geschiedenis en Cultuur

Gozo, bekend als het ‘zustereiland’ van Malta, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het eiland is bezaaid met prehistorische tempels, waaronder het wereldberoemde Ggantija-tempelcomplex in het plaatsje  Xaghra, dat dateert van ongeveer c.3600 and c.3200 BC. ver vóór de Egyptische piramides. Deze tempels getuigen van een rijke en complexe beschaving die duizenden jaren geleden op Gozo floreerde.

De cultuur van Gozo is doordrenkt met invloeden van verschillende beschavingen die het eiland in de loop der eeuwen hebben geregeerd, waaronder de Feniciërs, Romeinen, Arabieren, de Ridders van St John, Napoleon en de Engelsen tot 1964. Dit eclectische erfgoed komt tot uiting in de architectuur, keuken en tradities van het eiland.

Natuurlijke Schoonheid

Gozo staat bekend om zijn adembenemende landschappen, variërend van ruige kustlijnen tot weelderige groene valleien. Een van de meest iconische kenmerken van het eiland was de Azure Window die een aantal jaren geleden instorte door een hevige storm, een natuurlijke kalkstenen boog die uitstak over de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee. Hoewel de Azure Window helaas instortte in 2017, blijft de kustlijn van Gozo bezaaid met talloze andere spectaculaire rotsformaties en grotten die wachten om ontdekt te worden. Er is een 2e window ondekt in “Wied il-Mielaħ” Deze is enkel te bezichtigen met auto, motor of brommer.

Het binnenland van Gozo is bezaaid met pittoreske dorpjes en glooiende heuvels, ideaal om te verkennen per fiets of te voet. Het eiland staat ook bekend om zijn vruchtbare landbouwgrond, waar traditionele gewassen zoals olijven, druiven en vijgen gedijen. Een wandeling door de schilderachtige landweggetjes biedt reizigers de kans om de lokale landbouwers aan het werk te zien en verse producten rechtstreeks van de bron te proeven.

Activiteiten en Avontuur

Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger biedt Gozo een scala aan spannende activiteiten, van duiken en snorkelen tot wandelen en kajakken. De wateren rondom het eiland behoren tot de beste duiklocaties in de Middellandse Zee, met kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven, waaronder kleurrijke koralen, zeeschildpadden en zelfs wrakken van gezonken schepen.

Voor geschiedenisliefhebbers zijn er tal van historische bezienswaardigheden om te verkennen, waaronder de citadel van Victoria, die al meer dan 3000 jaar bewoond is en een prachtig uitzicht biedt over het eiland. Andere hoogtepunten zijn de basiliek van Ta’Pinu, een belangrijk bedevaartsoord, en de Gharb Folklore Museum, dat een fascinerend inzicht biedt in het traditionele leven op Gozo.

Gastvrijheid en Culinaire Genoegens

Een van de meest gedenkwaardige aspecten van een vakantie naar Gozo is de warme en gastvrije cultuur van de lokale bevolking. Gasten worden vaak behandeld als familie, met vriendelijke groeten en heerlijke huisgemaakte gerechten die deel uitmaken van de ervaring.

De keuken van Gozo weerspiegelt de rijke geschiedenis en diverse culturele invloeden van het eiland. Lokale specialiteiten zijn onder meer ftira, een traditioneel Maltees brood belegd met verse groenten en kaas, en fenkata, een hartige konijnenstoofpot die vaak wordt geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden.

Conclusie

Een last minute vakantie naar Gozo belooft een verrijkende ervaring te zijn, doordrenkt van geschiedenis, natuurlijke schoonheid en culinaire geneugten. Of u nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, culturele ontdekkingen of gewoon wilt ontspannen en genieten van de rustige charme van het eiland, Gozo heeft voor elk wat wils. Dus pak uw koffers en take-a-trip voor een onvergetelijk avontuur op dit verborgen juweel van de Middellandse Zee.

Wat is lachgas en hoe wordt het gebruikt?


Lachgas is een gas dat wordt gebruikt voor medische doeleinden, tandheelkundige ingrepen en bij de productie van verschillende voedingsmiddelen. Het is ook bekend dat het wordt geïnhaleerd voor recreatief gebruik op raves en andere feesten. Hoewel recreatief gebruik van lachgas enig risico inhoudt, kan het veilig zijn wanneer het onder gecontroleerde omstandigheden door getrainde professionals wordt toegediend.

Lachgas kan online worden gekocht, bij benzinestations en bij sommige feestartikelenwinkels.

Lachgas kan online worden gekocht, bij benzinestations en bij sommige winkels voor feestartikelen. Lachgas wordt verkocht in kleine bussen. Het wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden en het is niet legaal om lachgas te verkopen aan minderjarigen.

Het wordt al tientallen jaren gebruikt als een verdovingsmiddel tijdens een operatie omdat het de spieren en het centrale zenuwstelsel ontspant terwijl het de patiënt wakker houdt.

Lachgas wordt al tientallen jaren gebruikt als verdovingsmiddel bij operaties, omdat het de spieren en het centrale zenuwstelsel ontspant en de patiënt wakker houdt. Het wordt ook gebruikt bij tandheelkundige ingrepen, bevallingen en chirurgie.

Lachgas is een veilig en effectief verdovingsmiddel wanneer het wordt toegediend door getrainde professionals die de effecten op de patiënt kunnen controleren. Het gas kan worden toegediend via een gezichtsmasker of een kap die met lachgas verrijkte lucht levert via een zuurstoftoevoerleiding (bekend als “lachgas”), of gewoon worden ingeademd uit een ballon gevuld met zuiver lachgas zelf, die gewoonlijk “whippets” of “nangs” wordt genoemd.

Lachgas, of lachgas, is een populaire drug die wordt geïnhaleerd om het effect van euforie te produceren.

Lachgas is een populaire drug die wordt geïnhaleerd om het effect van euforie op te wekken. Het wordt ook gebruikt door tandartsen tijdens tandextracties en andere procedures, en door artsen tijdens operaties om spieren en zenuwen te ontspannen. Lachgas wordt niet alleen recreatief gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een leuke tijd (en misschien een beetje pijnstilling), maar staat al sinds eind 1800 bekend als een effectieve manier om depressie en angst te behandelen.

De eerste keer dat ik het probeerde was bij mijn vriend thuis op de middelbare school; hij had net zijn verstandskiezen laten trekken en had nog wat over van zijn operatie in de koelkast van de garage van zijn ouders staan, samen met wat blikjes frisdrank gevuld met water uit onze plaatselijke zwembadwinkel – want waarom niet? We dronken ze op alsof het shots waren op een open bar receptie voordat we naar buiten gingen om wat frisse lucht in te ademen door onze neus terwijl we wachtten tot er iets magisch zou gebeuren in ons hoofd…

De effecten duren slechts enkele minuten en omvatten gevoelens van euforie en een kortstondig gevoel van bedwelming vergelijkbaar met alcoholbedwelming.

Lachgas is een gas dat gevoelens van euforie en bedwelming veroorzaakt die vergelijkbaar zijn met die van alcohol. De effecten duren slechts enkele minuten, maar kunnen intens zijn.

Lachgas wordt vaak gebruikt als verdovingsmiddel bij tandheelkundige ingrepen, omdat het de ademhaling niet onderdrukt zoals andere verdovingsmiddelen. Het wordt ook gebruikt in raketmotoren en om slagroom te maken!

Sommige mensen gebruiken het ook als onderdeel van tandheelkundige procedures of tandheelkundige zorg omdat het angst helpt verlichten, maar dit gebruik is beperkt tot professionele instellingen waar de juiste training is gevolgd.

U kunt het ook in gebruik zien bij tandartsen, die het gebruiken als onderdeel van tandheelkundige procedures of tandverzorging omdat het angst helpt verlichten. Dit gebruik is beperkt tot professionele settings waar de juiste training is gevolgd.

Dat komt omdat lachgas gevaarlijk kan zijn als het wordt gebruikt door ongetrainde mensen. Het kan duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn veroorzaken; zelfs hersenbeschadiging bij te lang gebruik!

Naast recreatief gebruik wordt lachgas soms gebruikt voor seksuele dwang, omdat het het slachtoffer tot 30 minuten bewusteloos maakt.

De beste manier om jezelf te beschermen tegen seksuele dwang is om uit de buurt te blijven van mensen die bereid zijn lachgas op je te gebruiken. Daarom zijn we hier bij NitrousOxide.com: Om ervoor te zorgen dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken dat je gedrogeerd en seksueel misbruikt wordt!

Lachgas is geen date rape drug, het is gewoon een inhalatiemiddel dat kan worden gebruikt voor seksuele dwang omdat het het slachtoffer bewusteloos maakt voor maximaal 30 minuten. Je hebt misschien gehoord hoe populair lachgas de laatste tijd is geworden onder jongeren – en ja, velen van hen gebruiken het recreatief (dus niet alleen als onderdeel van hun dagelijkse dieet). Maar er is nog een belangrijke reden waarom zoveel jongeren tegenwoordig online lachgas kopen: Omdat ze met een gerust hart willen weten dat degene die dit product koopt waarschijnlijk niet elke dag zijn uiterste best doet om iemand anders te vinden die bereid is om zich te laten beetnemen door een willekeurige persoon die ze nog nooit hebben ontmoet; vandaar dat we aanraden om altijd op je hoede te zijn als je met vreemden omgaat – vooral als ze gratis proefmonsters aanbieden op feestjes!

Lachgas is een veilige drug bij correct gebruik door opgeleide professionals, maar kan gevaarlijk zijn wanneer het buiten die instellingen wordt gebruikt.

Lachgas is een veilig middel wanneer het correct wordt gebruikt door getrainde professionals, maar kan gevaarlijk zijn wanneer het buiten die setting wordt gebruikt.

Het is gemakkelijk om een overdosis lachgas te nemen omdat het zo krachtig is en de effecten snel optreden. De drug kan ook gevaarlijk zijn als je het mengt met andere drugs zoals alcohol of cocaïne, die hun kracht kunnen verhogen en ernstige medische complicaties kunnen veroorzaken.

Kortom, lachgas is een veilig middel bij correct gebruik door opgeleide professionals, maar kan gevaarlijk zijn bij gebruik buiten die settings.

Zijn zendmasten gevaarlijk?


Mobiele telefoons en smartphones zijn niet meer weg te denk uit onze samenleving. Bijna iedereen heeft er wel een in zijn of haar bezit en gebruikt hem regelmatig. Dat zou niet kunnen zonder de plaatsing van een netwerk van zendmasten verspreid over heel België. Er is de laatste tijd veel gezegd en gesproken over de plaatsen van de zendmasten en eventuele schadelijkheid van de straling. Hier vind je een korte samenvatting van wat er allemaal over zendmasten gezegd is.

Wat is een zendmast?
Een zendmast, gsm-mast of UMTS-mast is een mast met antennes die onderdeel zijn van een gsm-netwerk. Dat betekent dat je juist door een netwerk van antennes verbinding kan krijgen met wie dan ook in de wereld. Zendmasten zijn er in allerlei soorten en maten en sommige zijn zelfs zo goed gecamoufleerd dat je ze niet eens als zodanig herkent! Er zijn masten die overeind blijven door middel van spankabels en andere staan op zichzelf. Er zijn zendmasten die er uit zien als een soort toren om dat ze helemaal ingepakt zijn. Daarnaast kun je zelfs zendmasten tegenkomen die er uit zien als een boom. Zoals gezegd, nagenoeg onherkenbaar dus. In de bebouwde kom wordt er niet vaak voor een complete zendmast gekozen, omdat er veelal voldoende hogere bouwwerken zijn. Er worden dan gsm-antennes bevestigd op kerktorens of flatgebouwen om een overvloed aan gsm-masten te voorkomen. Ook zie je vaak gsm-antennes op hoogspanningsmasten bevestigd. Bijkomend voordeel voor de eigenaar van deze constructies is dat hij of zij er een vergoeding voor krijgt. Over het algemeen wordt één en dezelfde mast gebruikt door meerdere netwerken, om te voorkomen dat er een overvloed aan masten ontstaat wat milieuhinder veroorzaak en een stedenbouwkundige impact heeft. Een zendmast staat nooit alleen. Er bij staat altijd een zogenaamde Base Transceiver Station (BTS). Deze zorgt voor de communicatie met andere elementen van het mobiele netwerk. Ook draagt deze zorg voor de sturing van de radio-apparatuur.
Er is overigens een verschil tussen een GSM-mast en een UMTS mast. Via een gsm mast wordt het netwerk aangesproken waarmee je met je mobiele telefoon kunt bellen en sms’en. Via het UMTS-netwerk kun je videoberichten sturen, internetten en hamen. Een netwerk met uitgebreidere mogelijkheden dus.

Waar staan er zendmasten in België?
Over heel België staan honderden zendmasten verspreid over het land. Als je wilt weten of er bij jou in de buurt een zendmast staat, kun je dat heel eenvoudig te weten komen. Door gebruik te maken van Google en in te tikken locatie zendmasten België, kom je verschillende sites tegen waarop alle zendmasten van België staan. Vaak kun je dan je postcode opgeven om direct in te zoomen op jouw omgeving. Zeker het proberen waar als je wit weten waar de dichtstbijzijnde zendmasten staan.

Zendmasten en gezondheid
In de afgelopen jaren is er veel geschreven over de mogelijke gezondheidsrisico’s van radiogolfstraling, de straling die onder andere bij het draadloos communiceren vrijkomt. Radiogolfstraling komt overigens ook vrij bij magnetrons, radio en draadloze hartslagmonitors. Er is veel onrust omdat de radiogolven in verband worden gebracht met allerlei aandoeningen, met name hersentumoren. Er is wel onderzoek naar gedaan, maar er hebben nog geen goede lange termijn onderzoeken plaats kunnen vinden om een eenduidig antwoord te kunnen geven op het wel of niet schadelijk zijn van de radiogolven van zendmasten. Vooralsnog heeft de Wereldgezondheidsorganisatie in een rapport van 31 mei 2011 haar bezorgdheid geuit over de veiligheid ban radiogolfstraling en heeft hieraan dan ook het etiket “mogelijk kankerverwekkend” geplakt. Tegenwoordig worden alle zendmasten bij oplevering en bij klachten gecontroleerd door het BIPT. Er wordt dan gekeken of de zendmast binnen de stralingsnormen valt en of de positie van de antennes aangepast is aan de plaats van de omringende bewoning. Overigens wordt er nauwkeurig bijgehouden waar er zendmasten en antennes geplaatst worden.

Wonen bij een zendmast
Als je bij een zendmast in de buurt woont denken veel mensen dat ze extra risico’s lopen. Tot op heden is dat nog niet aangetoond. Zoals gezegd moet de veldsterkte onder een bepaalde waarde zijn. De veldsterkte geeft aan hoeveel straling er op een bepaalde plaats is. Als de veldsterkte hoog is kan het lichaam of een deel van het lichaam opwarmen. Dit is vergelijkbaar met de radiogolven in een magnetron. De maximale veldsterkte is door de Europese Commissie op een blootstellingslimiet gesteld van 50 keer lager dan de waarde waarbij je lichaam zou kunnen opwarmen. De veldsterktes in woonomgevingen in België liggen ruim onder deze limiet. Maar hoe zit het dan met de veldsterkte als je vlak bij een zendmast woont? Tot op heden is er geen enkele reden om aan te nemen dat het wonen inde buurt van zendmasten gevaarlijk is voor de gezondheid. Er zijn verschillende metingen geweest en hierdoor weten we dat de veldsterkte al op 3 meter naast de zendmast lager is dan de blootstellingslimiet. Daarnaast is de veldsterkte een halve meter onder de zendmast al veel lager dan de blootstellingslimiet. Dit komt omdat radiogolven horizontaal worden uitgezonden. En tenslotte zorgt een betonnen dak voor afscherming van de golven.

Storingen op elektronische medische hulpmiddelen
Hoewel het niveau van de veldsterkte in de leefomgeving zo laag is dat storing van apparatuur onwaarschijnlijk is, wordt aangeraden om een minimale afstand van 15 centimeter aan te houden tussen een pacemaker en een mobiele telefoon. Stop je mobiele telefoon dus niet in de binnenzak van je jas bijvoorbeeld. Dit geldt overigens ook als je mobiele telefoon in de stand by stand staat.
Ook medische apparatuur van voor 1990 kan last hebben van de radiogolven van mobiele telefoons. Dat gezegd hebbende, besteden fabrikanten van moderne apparatuur erg veel aandacht aan het voorkomen van storingen door radiogolven. Het is dan ook hoogst onwaarschijnlijk dat je gehoorapparaat storingen ondervindt door radiogolven.

Uiteraard staat de wetenschap niet stil en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het effect van radiogolven door zendmasten wordt continu gemonitord, dus het laatste woord is hier nog niet over gezegd.

De geschiedenis van de luchtvaart


Vliegen heeft de mensheid al eeuwen gefascineerd en velen hebben het vroeger geprobeerd door met vleugels van ene en toren af te springen. Helaas overleefden ze dit vaak niet. Ruim een eeuw geleden werde de eerste vliegtuigen ontworpen die ook daadwerkelijk een substantiele afstand konden vliegen. Daarna gin het snel met de ontwikkeling van het vliegtuig. In de Eerste Wereldoorlog werden en er al vliegtuigen ingezet en in de Tweede Wereldoorlog waren ze volop aanwezig. Een aantal van deze vliegtuigen bestaan nog steeds, Warbirds.

Het ontstaan van de naam Warbirds
Oorspronkelijk had de term Warbirds betrekking op de benzine aangedreven vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Maar tegenwoordig wordt de term ook gebruik voor alle luchtwaardige militaire vliegtuigen en dus ook straalvliegtuigen. Deze laatste zijn echter een stuk zeldzamer. Het is technisch complex om deze vliegtuigen luchtwaardig te houden.
Daarnaast zijn er ook replica’s van de vliegtuigen uit de Eerste en Tweede wereldoorlog die Warbirds worden genoemd. Deze vliegtuigen hebben soms zelfs de originele motoren die in die periode werden gebruikt.

Types
Een Warbird is niet één bepaald type vliegtuig, afgezien van het feit dat er meerdere modellen zijn, zijn er ook nog verschillende doeleinden waarvoor de vliegtuigen gebouwd werden.

Fighter
Een Fighter is een gevechtsvliegtuig die specifiek ontworpen is voor een luchtgevecht met andere vliegtuigen. Een Fighter heeft als voornaamste kenmerken snelheid, wendbaarheid en kleiner in verhouding tot andere vliegtuigen.

Trainer
Een trainer is een type vliegtuig dat gebouwd is voor de opleiding van piloten en bemanning. Deze vliegtuigen heeft extra veiligheidsvoorzieningen, dubbele besturing, betere vliegeigenschappen en een vereenvoudigde cockpit.

Bomber
Een bommenwerper heeft als taak om grond- en zeedoelen aan te vallen. Dit doet hij door bommen te laten vallen, maar ook door het afvuren van torpedo’s. Een bommenwerper kan vaak meerdere bommen meenemen op een missie en is daar dus ook speciaal voor ontworpen.

Jet
Een Jet of straalvliegtuig is een vliegtuig dat wordt aangedreven door straalmotoren. In de meeste gevallen vliegen ze een stuk sneller dan propellervliegtuigen en kunnen ook hoger vliegen tussen 10.000 en 15.000 meter. Bij deze hoogten zin de straalmotoren efficiënter, in tegenstelling tot propellermotoren die bij een lage hoogte hun maximale efficiënte bereiken.

Transport
Een transportvliegtuig of vrachtvliegtuig dat speciaal gebouwd is voor he vervoer van goederen. Grote laaddeuren en een ruim zonder passagierstoelen zorgen er voor dat grote ladingen vervoerd kunnen worden.

Restauratie en onderhoud
Aangezien Warbirds oudere vliegtuigen zijn vereisen ze heel wat onderhoud. Ook het restaureren van een oud vliegtuig kan een prcoes van jaren zijn. Om een vliegtuig helemaal in de oorspronkelijke staat te herstellen moet het vliegtuig soms helemaal “gestript” worden en vanaf het begin weer helemaal opgebouwd. Hoewel het hier natuurlijk gaat om oorlogsvliegtuigen die in oude staat hersteld worden, wordt het wapenarsenaal uiteraard achterwege gelaten of er worden niet werkende replica’s gebruikt. Enkele van de veel voorkomende taken tijdens het restauratie- en onderhoudsproces zijn:

Structurele reparaties
Standaard onderhoud
Het verven van binnen- en buitenkant
Stickers en stempels aanbrengen
Stoffering vervangen
Controle van koptelefoons en radio’s
Parachutes en schietstoelen
Bedrading vervangen
Vervanging van echte wapens met niet-werkende replica’s

Luchtshows
De Warbrids worden natuurlijk niet voor niets gerestaureerd, gebouwd en onderhouden. Er moet ook mee gevolgen kunnen worden. En dat gebeurt dan ook regelmatig tijdens verschillende luchtshows in Amerika en Europa. Als je dus de oude oorlogsvliegtuigen echt in actie wilt zien, dan moet je op zoek naar een luchtshow waar deze vliegtuigen ruimschoots aan bod komen. Enkele bekende shows in Amerika zijn:

EAA AirVenture Oshkosh, Oshkosh, Wisconsin
Alliance Airshow, Fort Worth, Texas
Dayton Airshow, Dayton, Ohio
History of Flight Airshow, Geneseo, New York
Indianapolis Airshow, Indianapolis, Indiana
Miramar Airshow, Miramar, California
Orlando Air Fair, Orlando, Florida
Spirit of Flight Airshow, Galveston, Texas
Commemorative Air Force AIRSHO, Midland, Texas

In Europa moet je naar Engeland om een goede luchtshow met Warbirds te zien. Het jaarlijkse Flying Legends in het Imperial War Museum in Duxford is een must see voor de liefhebber van oude oorlogsvliegtuigen. Je zou ook naar de La Ferté-Alais luchtshow in Frankrijk kunnen gaan als je in de buurt bent. Ook daar vliegen elk jaar Warbirds mee in de luchtshow.

Museum
Er zijn over de hele wereld een aantal museums waar Warbirds ten toon gesteld worden en waar je ze dus van dichtbij kunt zien. In een aantal gevallen wordt in deze museums ook het restauratieproces gedaan. Soms heb je dan de mogelijkheid om te zien hoe dat proces in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken voordat een oud vliegtuig weer luchtwaardig is. In Amerika zou je kunnen kijken bij het Tri-State Warbrid Museum in Batavia Ohio. Hier vind je ondermeer een gerestaureerde B-25 Mitchell, een Boeing Stearman Model 75 en een Grumman TBM-3 Avenger. In Groot Brittannie kun je het Imperial War Museum in Duxford bezoeken. Naast Warbirds als de Boeing B-17G Flying Fortress Sally B, ster in de film Memphis Belle, kun je in dit museum nog veel meer tentoonstellingen zien over de luchtmacht en alles wat er bij komt kijken.
In Belgie kun je naar het Stampe en Vertongen museum in Antwerpen. Een bijzonder museum en een eerbetoon aan luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen die in 1923 hun vliegschool en vliegtuigfabriek oprichtten in Antwerpen. In dit museum kun je onder andere replica’s van toestellen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Daarnaast zijn er ook een aantal operationele SV.4’s die geboekt kunnen worden voor pleziervluchten.
Nederland heeft naast het Avio drome in Lelystad vanaf 2014 een eigen nationaal Militair museum dat momenteel gebouwd wordt op voormalige vliegbasis Soesterberg. Hier wordt de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht uit het verleden en het heden laten zien.

Wie wint dit jaar de MediaLuz Award?


MediaLuz is dé awardshow van België voor de media. Er is tot op heden nog geen andere awardshow waarbij de rijzende sterren zoveel aandacht krijgen en letterlijk en figuurlijk in het zonnetje worden gezet. Jaarlijks wordt er een award uitgereikt aan de rijzende ster in de media. Maar ook de genomineerden voor de award krijgen voorafgaand aan de show veel media-aandacht. Meer weten over de show? Lees dan vooral verder.

Stemmen en vakjury
MediaLuz is een awardshow waarbij zowel de stem van het publiek als de vakjury een rol speelt bij het bepalen van de uiteindelijke winnaar. De 20 genomineerden worden op voorhand bepaald door de vakjury. Zij worden dan uitgebreid gepresenteerd aan het publiek door middel van een tv show en advertenties in verschillende dagbladen. Uiteraard staan alle genomineerden met informatie ook op de website van MediaLuz, zodat de stemmers voldoende informatie over de genomineerden hebben om hun stem te kunnen uitbrengen.
Het stemmen door het publiek gaat volledig digitaal. Via de website van MediaLuz kan voor maximaal 3 genomineerde gekozen worden. Degen die zijn of haar stem uitbrengt maakt zelf ook kans op een leuke prijs. Daarvoor moeten dan wel enkele persoonsgegevens opgegeven worden. Aan het eind van de stemronde worden dan de prijswinnaars bekend gemaakt.
Uit de stemronde van het publiek komen uiteindelijk de drie genomineerden met de meeste stemmen. Ook deze genomineerden worden nogmaals uitgebreid gepresenteerd. Een vakjury zal dan de uiteindelijk winnaar bekend maken. Hij of zij is dan de “rijzende ster” en mag dan ook een mooie award in ontvangst nemen in de vorm van een ster en een geldbedrag. Dit geldbedrag mag naar eigen keuze besteedt worden aan een willekeurig goed doel. Het geldbedrag is dus uitdrukkelijk niet bestemd voor de winnaar zelf.

Awardshow
Het bekend maken van de winnaar van MediaLuz gebeurt natuurlijk niet in een kamertje ergens achteraf. Er wordt een twee uur durende spektakelshow van gemaakt die live te volgen is op televisie. De rode loper wordt uitgerold en verschillende sterren worden uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Uiteraard worden alle gasten voorzien van een hapje en een drankje en na de awardshow zelf vindt er nog een groot feest plaats dat tot in de late uurtjes duurt.
De awardshow vindt elk jaar plaats in de grote en uitgebreide televisiestudio’s van AED Studios. Op het grootste mediacomplex van België is voldoende ruimte en expertise om een awardshow van dit formaat te kunnen organiseren. Daarnaast is de locatie makkelijk te bereiken.

Toezicht
De uitslag van het stemmen door het publiek wordt onder notarieel toezicht bekend gemaakt. Daarnaast vinden de jurybeoordelingen ook plaats onder notarieel toezicht. Tijdens de Awardshow zelf is de notaris ook aanwezig. Dit alles om een eerlijke wedstrijd te garanderen.

Winnaar van vorig jaar
De winnaar van vorig jaar is beslist een bekende Vlaming. Met meerdere televisieprogramma’s op zijn naam mag Jeroen Meus geen onbekende genoemd worden. De afgelopen jaren heeft hij flink aan de weg getimmerd met programma’s als “Aan tafel”, “Wie komt er eten?” en “Met Meus”. Het bekendst is deze uitbater van restaurant Luzine echter van het programma “Dagelijkse kost”. Dit programma leverde hem in 2011zelfs de Vlaamse TelevisieSter op voor beste lifestyleprogramma. In 2012 deed hij dat nog eens dubbel en dwars over door naast deze prijs ook de prijs voor het populairste tv-programma en populairste tv-persoonlijkheid mee naar huis te nemen. Tel hierbij de verschillende kookboeken die hij heeft geschreven op en het mag geen wonder heten dat Jeroen Meus de winnaar werd van de Rijzende ster award van vorig jaar. Geliefd bij zowel zijn collega’s als bij het publiek bleek wel tijdens de awardshow. Een staande ovatie bij zijn opkomst als winnaar. De kersverse vader was zeer vereerd met alle aandacht, maar bleef bescheiden tijdens zijn speech. En dat siert deze charmante awardwinnaar. Wie dit jaar de award mee naar huis zal nemen blijft spannend tot het eind. Dat er een grote show georganiseerd zal worden is echter een vaststaand feit en we proberen daarbij altijd net even wat grorter, mooier en in ieder geval anders dan het jaar ervoor te organiseren.

Prijzen
Zoals eerder vermeld zijn er ook prijzen voor de het publiek dat zijn of haar tem uitbrengt op de genomineerden. En het prijzenpakket liegt er niet om. De eerste prijs is een volledig verzorgde reis voor twee personen naar Nieuw Zeeland. De tweede prijs is een 32 inch Led TV die van je woonkamer een ware bioscoop maakt. De derde prijs is voor 10 prijswinnaar toegangskaartjes voor Bobbejaanland. Alle prijswinnaar krijgen ook nog eens twee uitnodigingen voor het bijwonen van de MediaLuz awardshow om live mee te maken wie de uiteindelijke winnaar wordt van de award voor rijzende ster.

Vakjury
De vakjury van de Rijzende ster award bestaat uit een tiental personen uit de mediawereld die voldoende kennis hebben van het reilen en zeilen. De vakjury is elk jaar anders en wordt tijden de allereerste nominaties bekend gemaakt aan het grote publiek. De jury zal zich dan uitgebreid voorstellen en ook per genomineerde toelichten waarom er juist voor hem of haar gekozen is.
Voorzitter van de vakjury is de winnaar van vorig jaar. Dit jaar zal dus de bekende televisie persoonlijkheid en kok Jeroen Meus deze eervolle taak op zich nemen.

Datum
Op dit moment is er nog geen exacte datum vastgesteld voor de nominatieronde en de awardshow. Via deze website houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Contact
Ben je geïnteresseerd in de show, wil je meer weten of heb je andere vragen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op tijdens kantooruren, we staan je graag te woord. Als je liever een e-mail wilt sturen dan kan dat natuurlijk ook. We proberen elke e-mail binnen 24 uur te beantwoorden.

Waar kun je de beste smartphone vergelijken?


Op zoek naar een nieuwe GSM of wil je de verschillende tarieven en mogelijkheden vergelijken? Dan kun je via internet je hart ophalen. Maar al gauw zie je door de bomen, of moet ik zeggen websites, het bos niet meer. Het lijtk wel alsof er overal verschillende GSM’s aangeboden worden en de tarieven verschillen. Hoe wet je nu wat het beste voor jouw situatie is? Wij willen je daar bij helpen. Via deze website kun je de verschillende soorten GSM’s op één plek vergelijken zodat je niet in verwarring wordt gebracht. Alles helder, duidelijk en overzichtelijk: dat is waar wij voor staan.

Missie
Deze site heeft as missie om Vlaamse consumenten onafhankelijk en objectief informatie te geven over tarieven en diensten van telecomaanbieders. Dit doen we voor mobiele telefonie, internet via GSM en voor internettelefonie (VoIP). Hierdoor kunnen klanten een helder geïnformeerd een goed passende keuze maken.

Onafhankelijk
Deze site heeft geen enkele relatie met welke telecomaanbieder dan ook. Dat betekent dat we altijd een onafhankelijk advies kunnen geven en je een realistische vergelijking laten zien op basis van jouw ingevoerde gegevens. Daarnaast kunnen we je garanderen dat de getoonde telecomaanbieders ook geen zeggenschap hebben over de inhoud van onze website. Zij kunnen dan ook niet bepalen in welke volgorde de resultaten getoond worden. Jij krijgt dus altijd het advies dat het beste bij jou past en niet wat het beste bij de portemonnee van de website past.

GSM’s
Een paar jaar geleden waren telefoons alleen bedoeld om te bellen en iets langer geleden waren er alleen vaste telefoons en bestond het woord GSM nog niet. Wat is de wereld in korte tijd veranderd. Bijna niemand kan nog zonder zijn GSM en er worden bijna alleen nog smartphones verkocht. Elke smartphone heeft weer andere features en de modellen volgen elkaar in rap tempo op. Bij ons kun je op een eenvoudige manier de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Door jouw voorkeuren op te geven zie je smartphones en GSM’s die daaraan voldoen. De ene persoon vindt het bijvoorbeeld erg belangrijk dat er een goede fotocamera op zit, terwijl de ander hier minder waarde aan hecht, maar wel wil dat hij op de smartphone makkelijk spelletjes kan spelen. Dit zijn zomaar twee voorbeelden van wensen die je aan een smartphone zou kunnen hebben.

GSM-tarieven
Wat misschien nog wel lastiger met elkaar te vergelijken is dan smartphones, zijn de GSM-tarieven. Elke aanbieder heeft een eigen systeem. De ene werkt met bundels, de ander met belminuten. Daarnaast rekent de een wel een starttarief, de ander heeft geen starttarief, maar daarbij zijn de tarieven per minuut weer hoger. Dan heb je ook nog de mogelijkheid dat je belminuten naar boven afgerond worden en je per minuut betaalt, terwijl er ook aanbieders zijn de alleen je werkelijk gebelde seconden rekenen. Zoals je ziet, dit is al genoeg om het spoort bijster te raken. Simpo.be maakt voor jou een vergelijking op basis van totale kosten. Dat betekent dat we kijken naar de abonnementsduur, de aanschafkosten van je nieuwe mobiele telefoon en je eventuele bel- en internetminuten. Andere kosten zoals registratiekosten of nummerbehoudkosten worden ook in de berekening mee genomen. Op deze manier kunnen we je een eerlijke vergelijking geven en weet je wat je in totaal over je abonnementsperiode kwijt bent. Vaak blijkt dan dat de aanbieder die je de GSM voor een geweldige lage prijs aanbiedt en je dus op die manier lokt, hogere tarieven heeft, waardoor je aan het eind van het liedje alsnog duur uit bent.

Internet via GSM
Als je al in het bezit van een smartphone bent dan weet je hoe makkelijk internet via je GSM kan zijn. Wanneer je in een vreemde stad bent zoek je heel eenvoudig een goed restaurant op, je vindt een kaart van het centrum of je download de app met alle informatie over een museum dat je wilt bezoeken. Ook kun je eenvoudig even je mail bekijken en in contact blijven met je familie en vrienden. Dat kan ook via de verschillende social media als Facebook en Twitter, even een berichtje plaatsen over waar je bent en wat je doet en iedereen is weer op de hoogte. En jij bent op de hoogte van wat er in de levens van je dierbaren gebeurt. Ideaal dus. Ben je verzot op films via Youtube op je GSM dan zul je een groter dataverbruik hebben dan wanneer je incidenteel even je mail checkt. Ook als je online games speelt zul je meer data nodig hebben dan iemand die alleen even surft op internet. Bij Simpo.be houden we rekening met jouw wensen. Omdat je van te voren aangeeft wat je bel- en internetgedrag is, kunnen we tijdens de vergelijking je een goed advies geven over welke bel- en internetbundel het meest voor jou geschikt is. Je staat dan later niet zo snel voor de verrassing dat je ineens veel meer moet betalen dan je vaste abonnementskosten.

Een nieuwe GSM bestellen
Wij gaan verder dan je alleen een vergelijking laten zien. Als je een keuze hebt gemaakt voor een aanbieder, dan kun je heel eenvoudig via onze site de abonnement en/of GSM bestellen. Er wordt dan een beveiligde verbinding gestart. Deze zorgt ervoor dat al jouw gegevens die je invoert om je bestelling te kunnen doen onzichtbaar zijn voor de buitenwereld. Wij verzekeren je dat je gegevens alleen gebruikt worden voor het bestellen van je GSM of abonnement en niet gedeeld worden met derden.

Contact
Hoewel we proberen zo compleet en helder mogelijk te zijn, kunnen we ons voorstellen dat je misschien toch nog vragen hebt. We zijn van maandag tot en met zaterdag kosteloos telefonisch te bereiken tussen 9 uur ’s ochtends en vijf uur ’s avonds. We zullen je dan zo goed mogelijk adviseren over de verschillende mogelijkheden. Een aanvraag doen kan helaas niet telefonisch, voor een aanvraag hebben we namelijk een aantal gegevens schriftelijk nodig, dus je zal bijvoorbeeld van je rijbewijs een scan of foto moeten opsturen en dat gaat telefonisch nu eenmaal wat moeilijk.

Is het Sint Leo College in Brugge een goede school?


Het St. Leo college in Brugge is een secundaire school in Brugge. Deze school heeft ook nog een basis school (het St. Leo Basis) waar een goede start gemaakt kan worden voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Daarna kunnen ze eventueel doorstromen naar het St Leo Secundair waar ze vele mogelijkheden hebben om zich te ontplooien en ontwikkelen.

Geschiedenis
Het St. Leo College bestaat al bijna 125 jaar en heeft daarmee een lange en rijke geschiedenis. Op 22 september 1890 werden de deur van Sint Leo geopend voor 57 ingeschreven leerlingen. Tot 1915 was het een privéschool waarbij de ouders van leerlingen lesgeld moesten betalen. Vanaf januari 1916 kreeg het instituut subsidie en inspecties. In de jaren die volgden overleefde de school de Eerste Wereldoorlog, werden nieuwe gebouwen gebouwd en zelfs een sporthal. Omdat het St. Leo College een knechtenschool was deed pas in 1971 de eerste vrouw haar intrede, als vervanger van een zieke leraar. De eerste voltijds lerares op de middelbare afdeling kwam werd in 1977 aangesteld. Nog altijd waren er geen vrouwelijke studenten op het college. Vanaf 1 september 1993 werden de eerste 6 meisjes toegelaten tot de school, wat een hele gebeurtenis was getuige het diepgaande interview in de schoolkrant. Omdat de daaropvolgende jaren progressief meisjes ingeschreven werden, was de school vanaf 1997 een volledig gemengde middelbare school.

Visie
Het St. Leo college heeft aantal pijlers waar haar visie op gebaseerd is. In de eerste plaats is dat “Voor je zorgen en bezorgd om je zijn”. Dus wat je capaciteiten, mogelijkheden en moeilijkheden ook zijn, op het St. Leo college voel je je thuis. “Onderwijs” is de tweede peiler van de visie. Dit is natuurlijk een hele logische, maar ook een belangrijke. Op het college wordt vanzelfsprekend degelijk en modern onderwijs gegeven. “Opvoeden” is het derde belangrijke onderwerp. Een belangrijk onderdeel van de visie waarin de leraren en klasleraren je ondersteunen en helpen te groeien. Als laatste punt van de visie wordt “Dialoog en samenwerking” genoemd. Hiermee wordt communicatie bedoeld tussen leraren, leerlingen en ouders. Ieders mening telt hierin mee.

Internaat
Naast een secundaire school heeft het college ook een internaat tot haar beschikking. Hier kunnen leerlingen in een veilige omgeving studeren, leren, ontspannen en in een huiselijke sfeer zich ontwikkelen. Een duidelijke structuur biedt iedereen houvast zodat het welbevinden van iedereeen prioriteit is. Het internaat bevindt zich op twee verschillende locaties. In de historische binnenstad van Brugge op dezelfde locatie als de school bevindt zich voor leerlingen van het eerste tot en met het vijfde jaar middelbaar het internaat. In de Cramerstraat (het convent) bevindt zich op 2 minuten lopen van school het pand voor de leerlingen van het zesde jaar.

Leren
Op het St. Leo College komen verschillende richtingen aan bod in een divers lesprogramma. Een dagindeling ziet er ongeveer als volgt uit:

08:28 Begin van de lessen 1 en 2
10:11 Pauze
10:28 Vervolg lessen 3 en 4
12:11 Middag pauze
13:22 Lessen 5 en 6
15:05 Pauze
15:18 Les 7
16:08 Einde van de lessen
16:30 Studie

Als er sprake is van een achtste lesuur dan start deze om 16:10 en eindigt om 17:00. De studie begint dan om 17:15

Op woensdag eindigen alle lessen om 12:11.

Omdat we de begeleiding van onze leerlingen hoog in het vaandel hebben, zorgen we er ook voor dat leerlingen leren leren. Dat doen we door actieve werkvormen te gebruiken in de lessen, computers te gebruiken of de bibliotheek een bezoek te brengen. Daarnaast leren de leerlingen onder begeleiding zelfstandig te leren en projectmatig te werken. Op deze manier kunnen ze allerlei vaardigheden ontwikkelen, eigen interesses en sterke en minder sterke kanten ontdekken en algemene vorming verwerven.

Naast leercoördinatoren die vooral helpen met leerhouding, planning maken en het begeleiden van het leren, heeft het St Leo ook de beschikking over Zorgcoördinatoren of leerlingbegeleiders. Deze kunnen meer tijd vrijmaken tijdens of na schooluren om met de leerling wat dieper in te gaan op moeilijkheden of problemen. Daarnaast is het peter-meterproject een belangrijke ontwikkeling. De eerstejaarsleerlingen worden door leerlingen van het vijfde of zesde haar goed op weg geholpen.

Activiteiten
Leren is niet alleen lessen volgen, het St Leo college vindt het belangrijk dat ook andere vormen van leren aan bod komen. Daarom doen we ook veel andere activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan culturele uitstappen, poëziedagen en toneelvoorstellingen. Ook daar leren leerlingen van en het is onderdeel van de opvoeding.
Het Sint Leo stimuleert ook het sportief zijn buiten schooluren. Er zijn verschillende mogelijkheden om jezelf alleen of in een groep sportief te ontwikkelen. De sportdag is daarbij het hoogtepunt van het jaar. En een unieke belevenis voor alle liefhebbers van wintersport is de wintersportreis in de krokusvakantie voor de eerste en de tweedejaars.
Voor derdejaars is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een uitwisselingsproject met scholen uit Nederland, Italië, Duitsland en Polen. Ook is er de mogelijkheid om zich in te schrijven voor ene uitwisselingsproject met een school in Zuid-Afrika. Dit valt onder de studiereizen die jaarlijks georganiseerd worden waardoor de leerlingen kennismaken met andere culturen, talen en leefgewoonten. De vijfde en zesde jaars gaan op reis naar Londen of Parijs met hetzelfde doel. Zo krijgen de leerlingen de kans om hun venster op de wereld te verruimen.

Contact
Voor meer informatie verwijzen we naar de website van het Sint Leo College in Brugge.

Wat zijn de populairste Vlaamse radiozenders?


Iedereen luistert wel eens naar de radio, of dat nu thuis is of in de auto, de radiozenders genieten nog steeds een ongekende populariteit. De afgelopen jaren is er natuurlijk wel het een en ander veranderd. Van de allereerste radio zender in België, Radio Bruxelles in 1923 tot internetradio van de afgelopen jaren is natuurlijk nogal een stap. Als jij ook nog steeds met veel plezier naar de radio luistert, dan hebben we hier een uitgebreide lijst met de populairste radiozenders van Vlaanderen.

VRT: Vlaamse openbare Radiozenders

Radio 1
Radio 1 is de informatieve zender in het medialandschap, met een marktaandeel van 6,38%. De actualiteit komt ruimschoots aan bod en wordt op de voet gevolgd, maar deze zender komt ook met tips, weetjes en reportages. Wat muziek aangaat wordt een heel breed spectrum aangeboord. De meeste algemene genres komen aan bod. De slogan “Meteen mee” geeft duidelijk aan dat deze radio zender een soort venster op de wereld wil zijn en dus is voor luisteraars die goed geïnformeerd willen worden.

Radio 2
De meest beluisterde zender van dit moment met een marktaandeel van 92,65%, is Radio 2. De herkenbare en melodische muziek spreekt een grote groep mensen aan en ook de regionale informatie aangevuld met landelijk nieuws zorgt voor een vaste groep luisteraars. De doelgroep zijn vooral gezinnen, en de programma’s worden dan ook daarnaar ingericht. Er is veel aandacht voor huishouden, koken, tuinieren en reizen. In de programma’s komen regelmatig specialisten langs om de vragen van luisteraars te beantwoorden.

MnM
Misschien ken je radio Donna nog? MnM is de opvolger van radio Donna en staat voor Music & More. Op dit radio station hoor je al je favoriete muziek uit de jaren tachtig en negentig terug. De zender draait voornamelijk pop, poprock, dance en top-50 muziek. MnM heeft een marktaandeel qua luisteraars van zo’n 9,90%. Elke week zendt MnM de officiele Ultratop 50 uit, de MnM Dance 50 en de MnM50. Naast deze officiele lijsten worden er ook regelmatig themalijsten uitgezonden, bijvoorbeeld de MNM Ski Party top 100. Elke drie maanden brengt MnM een verzamelcd uit met de allerbeste hits van deze tijd.

Klara
Las je meer van klassieke muziek houdt, dan is Klara jouw radio station. De naam Klara is een afkorting van Klassieke Radio en waar je voorheen Radio 3 vond, vind je nu Klara. Zoals de naam al aangeeft draait dit radiostation muziek uit het klassieke genre. Jaarlijks worden er door het radiostation diverse live-events georganiseerd en soms vervangen deze zelfs een deel van de normale programma’s zoals het grote KlaraFestival dat in september plaatsvindt. Klara wil klassieke muziek ook bekend maken bij kinderen en daarom worden er ook speciale evenementen voor hen georganiseerd. Het marktaandeel van dit radiostation is 2,01%.

Studio Brussel
De naam van het radio station Studio Brussel wordt vaak afgekort als StuBru. Dit bijzondere radiostation heeft een marktaandeel van 13,41% wat best bijzonder is te noemen gezien het muziekgenre. Op deze zender wordt geen hedendaagse popmuziek gedraaid, maar vooral rock, metal, hiphop, house en techno. Sinds de jaren tachtig is een populair item van deze radio zender de Tijdloze 100. 100 “tijdloze tracks” gekozen door de luisteraars van de zender.

Commerciële Radiozenders

Naast de openbare radiozenders zijn er in Vlaanderen ook veel commerciële radiozenders te beluisteren.

Q-music
De bekendste en grootste commerciële zender in het medialandschap is Q-music. Op deze zender luister je vooral naar populaire muziek uit de hedendaagse hitlijsten. Daarnaast komen er veel acties en spellen voorbij waarbij de luisteraar leuke prijzen kunnen winnen. Deze acties zijn erg geliefd bij de luisteraars van deze zender, net als de presentatoren. In de studio ontvangen zij overigens ook regelmatig artiesten die hun nieuwe cd komen promoten.

JOE fm
Deze opvolger van 4 fm heeft gedurende de dag een heel gevarieerd muziekaanbod, dus er is voor elk wat wils. Op werkdagen is er tussen negen en vijf nagenoeg non-stop muziek te luisteren, dus als je liever geen gepraat en gebabbel tussen de nummers door wilt horen, dan is dit jouw station. De slogan “Your greatest hits” geeft dit duidelijk aan. Anders dan andere zender doen, organiseert JOEfm geen concerten, maar opnames voor het programma JOEkes, die luiteraars kunnen bijwonen in de studio. 4 moppentappers komen dan de allerbeste moppen vertellen.

Nostalgie
Met de slogan “What a feeling” en de muziekkeuze uit de jaren zeventig, tachtig en negentig biedt dit radiostation een ander soort geluid dan de meeste commerciële zenders. Ga weer terug in de tijd met klassiekers uit jouw jeugd. Het marktaandeel van 5,41% bewijst dat er zeker luisteraars zijn die deze muziek keuze kunnen waarderen.

TOPradio
Met een marktaandeel van 0,76% is TOPradio de negende best beluisterde zender van Vlaanderen. De slogan “The Partystation” geeft al aan welke soort muziek er voornamelijk te beluisteren is: dance en urbanpop. De Ultratop50 Dance is één van de programma’s die je bij TOPradio kunt beluisteren.

RGR fm
Nog een aparte eend in de bijt is RGR fm. In eerste instantie stond de naam RGR van deze lokale radiozender voor “Radio Groot Rotselaar”, maar op dit moment staat het voor “ Real Generation Radio”. Als powerstation draait deze radio zender voornamelijk R&B, dance en jump. De Top 40 countdown is de eigen hitlijst van het station en wordt samengesteld aan de hand van de meest gedraaide nummers van de afgelopen week.

ROB fm
Op dit radiostation ligt de nadruk op de actuele nieuwsberichten uit de regio. Met meer dan tien keer het regionale nieuws en zes regionale weerberichten per dag ben je altijd op de hoogte van wat er in de regio gebeurt. Qua muziek wordt gekozen voor prettig in het gehoor liggende muziek van de afgelopen 35 jaar.

Radio Scorpio
Deze oudste vrije radiozender van Vlaanderen biedt overdag non-stop alternatieve muziek, terwijl in de vooravond gekozen wordt voor nieuws en cultuur. Na acht uur kun je een aantal gespecialiseerde muziekprogramma’s luisteren. Bijzonder aan deze zender is dat ze uitsluitend draait op vrijwilligers. De programmamakers maken deel uit van de algemene vergadering en betalen een beperkte bijdrage. Radio Scorpio is één van de drie stations in Vlaanderen die geen reclame uitzendt tussen de programma’s.

Op zoek naar een fuif in de buurt? Hier is da feestje!


Een fuifkalender kan erg makkelijk zijn om te bekijken wat er allemaal in een bepaalde regio gebeurt. Je bent zo altijd op de hoogte van leuke wedstrijden of evenementen. Ook als je op vakantie gaat of een weekendje weg bent kan een fuikalender een uitkomst zijn. Maar hoe kies je een goede fuikalender? Welke elementen maken van een fuifkalender en supertool die je heel vaak gaat gebruiken? Als je het antwoord wilt weten op deze vragen, moet je vooral even verder lezen.

Online
Allereerst is het natuurlijk handig als de fuifkalender online staat. Een papieren fuifkalender kan natuurlijk ook, maar is lang niet zo overzichtelijk. Daarnaast kan het nogal een klus zijn om alles er netjes op te krijgen. En wat misschien nog wel het belangrijkst is: er kan niet ingespeeld worden op actuele situaties. Dus een fuifkalender die online staat is wel zo makkelijk.
Daarnaast is het erg handig als de fuifkalender ook op verschillende beeldschermen goed te gebruiken is. Er zijn voldoende mensen die zo’n kalander graag op hun smartphone of tablet willen bekijken. Een voorwaarde is dan dat de site goed kan schalen op andere beeldschermformaten. Je kan in deze gevallen ook denken aan een app, maar een nadeel zou kunnen zijn dat je dan dezelfde informatie op verschillende plekken moet bijhouden en dat het maken van een app nogal prijzig kan zijn.

Locaties
Als je een fuifkalander kiest, is het belangrijk om op te letten of je makkelijk een evenement kan zoeken op locatie. Als de website alleen een hele lange lijst met feesten en bijeenkomsten laat zien, heb je er als bezoeker vrij weinig aan als je specifiek op zoet bent naar een evenement bij jou in de buurt. Het is erg handig als je een plaatsnaam of postcode kan invoeren, zodat je de locaties daar in de buurt kan zien. Nog handiger is het als je een maximale afstand vanaf die plaats kan opgeven. Je bent bijvoorbeeld op vakantie en je wilt maximaal 30 km rijden om een feest te bezoeken. Dan wil je alle feesten zien binnen een straal van 30 km. De andere zijn dan niet interessant voor jou.
Naast de plek waar het evenement plaats vindt is ook het adres wel zo handig om te weten. Een routeplanner kun je zo makkelijk instellen, zodat je zonder problemen je plaats van bestemming bereikt. Een extra functionaliteit in dit rijtje dat een fuifkalender zou kunnen hebben, is een kaart waarop alle evenementen te zien staan. Zo kun je op een visuele manier een overzicht presenteren van wat er allemaal in de omgeving te doen is. En als we het dan toch over kaarten hebben: een kaart bij de routebeschrijving kan ook net even dat extraatje zijn dat iemand nodig heeft.

Evenement informatie
Als je een evenement hebt gevonden waar je graag naar toe wil, dan wil je ook wat meer informatie hebben over wat er allemaal te doen is. Een goede fuifkalander geeft dan ook duidelijk aan wat voor soort evenement het is. Meestal wordt er gewerkt met categorieën zodat je in het overzicht al helder hebt of het om een concert of een expositie gaat bijvoorbeeld. Je zou dan ook op categorie kunnen zoeken, wat het proces wel wat vergemakkelijkt en versnelt. Als je weet dat je naar een concert wilt dan vind je in je zoekresultaten dus geen museumnacht terug.
Ook over het evenement zelf wil je natuurlijk graag wat meer te weten komen. Wat wordt er precies georganiseerd, hoe groot is het, wie is de organisator en vooral wanneer en hoe laat is het evenement. Al deze informatie zou op een goede fuifkalender moeten staan. Daarnaast kan het handig zijn om ook contactinformatie te vermelden. Uiteraard kan er daarna volstaan worden met een werkende link naar de webpagina of andere informatiepagina over het evenement op te nemen.

Foto’s
Een fuifkalender kan ook als een soort sociale ontmoetingsplaats dienen. Het is daarom zeker aan te raden om een fuifkalander te kiezen die ook de mogelijkheid heeft om foto’s van het evenement te plaatsen. Hoe leuk is het om na een feest jezelf en je vrienden een paar keer terug te zien? Om het af te maken zou het handig zijn als er een reactiemogelijkheid is bij de foto’s. Op die manier kan je eventueel in contact komen met mensen die je hebt gezien op het feest of ander evenement.

Wedstrijden
Omdat organisatoren van feesten en andere evenementen vaak wedstrijden organiseren waarbij bijvoorbeeld gratis tickets te winnen zijn, is een fuifkalender die ook deze wedstrijden vermeldt wel zo handig. Op die manier kun je meedoen aan zo’n wedstrijd en misschien je toegangskaarten gratis krijgen.

Organisatoren
Wat is een fuifkalender zonder feesten en evenementen? Geen fuifkalender dus. Daarom moet er zeker de mogelijkheid zijn om online je evenement te registreren, zodat je aan iedereen kenbaar kan maken dat er een feestje aan zit te komen. Een handige manier is gelijk een koppeling te kunnen maken met facebook. Er zijn veel facebook apps die er voor zorgen dat mensen zich gelijk kunnen aanmelden en als je dat ook zichtbaar hebt op de fuifkalender, weet je gelijk hoe populair een feest is.

Social Media
Over facebook gesproken: social media zijn niet meer weg te denken natuurlijk. Dus een een goede fuifkalender zorgt er ook voor dat hij op de diverse social media aanwezig is. Al was het alleen al om regelmatig contact te houden door dagelijks de laatste evenementen en feesten te communiceren. Dat betekent dus dat er naast een website ook social media zoals facebook en twitter ingezet kunnen worden. Zo worden bezoekers op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes.

Contact
Geen webpagina zonder een contactmogelijkheid. Als er zaken afgestemd of besproken moeten worden, of als er fouten op de website staan dan is het wel zo handig als er een contactmogelijkheid is, waar mensen gebruik van kunnen maken. Het makkelijkst is natuurlijk via e-mail, maar ook telefonisch voor urgente gevallen kan een uitkomst zijn.